Home Nieuws Vincent Janssen wil van AZ naar Tottenham Hotspur

Vincent Janssen wil van AZ naar Tottenham Hotspur

DELEN
Vincent Janssen wil van AZ naar Tottenham Hotspur Getty

Eredivisie nieuws. Het moet Tottenham Hotspur worden, of een andere mooie club uit de Premier League, maar AZ-spits Vincent Janssen heeft geen trek in een ander land dan Engeland. Of zijn droomtransfer werkelijkheid wordt is niet zeker. Janssen vindt dat AZ te veel geld voor hem verlangt.

Getouwtrek rondom Vincent Janssen van AZ

Alle scouts hebben de naam van Janssen al een tijdje in hun boekjes staan. Misschien niet eens zozeer omdat hij topscorer werd in het seizoen 2015 – 2016 van de Nederlandse competitie. Maar een paar feiten maken die prestatie meer bijzonder, zoals zijn leeftijd (22), dat hij niet voor een traditionele topper speelde en dat hij ondertussen ook in Oranje goals heeft gemaakt.

Het getouwtrek rondom Janssen van AZ begint een soap-achtige verhaallijn te krijgen. Zo beweert de Franse kampioen Paris Saint-Germain de spits aangetrokken te hebben, is een bod van Tottenham afgewezen en staat ook Wolfsburg klaar om de neo-international in te lijven.

Vincent Janssen boos

Janssen ziet de Spurs wel zitten en is verbolgen dat zijn werkgever het bod van naar verluidt 18 miljoen Euro heeft afgewezen. Hij wil snel duidelijkheid, zodat er genoeg tijd resteert voor een propere seizoensvoorbereiding. De Franse sportkrant L’Équipe weet te melden dat Janssen zelf geen trek heeft in een overgang naar PSG. Dat lijkt toch meer fantasie dan realiteit, want het zou een enorme stap hogerop betekenen en vrijwel zeker een nationale titel.

Bij PSV blijft het stil

Philip Cocu denkt dat er niet supersnel transfernieuws vanuit Eindhoven zal komen. Dat kan natuurlijk allemaal veranderen als bijvoorbeeld Jetro Williams vertrekt. De linksback heeft nog een jaar over van zijn contract, heeft best oren naar het buitenland, maar heeft op zich ook geen moeite met een langer verblijf bij de landskampioen.

Ook tracht PSV de Belgische verdediger Nicolas Lombaerts los te weken van Zenit. Hij heeft een beetje heimwee en met dat oogpunt zal Eindhoven hem wat beter bevallen dan Sint-Petersburg. Overigens schijnt ook Ajax te hengelen naar zijn diensten.

Feyenoorder Nicolai Jørgensen debuteert met vierklapper

Oefenwedstrijden hebben geen enkele significantie, maar toch kun je ze beter winnen dan verliezen. Dat lijkt Nicolai Jørgensen ook te vinden. De nieuwe aanvaller van Feyenoord droeg vier goals bij aan de 16-0 zege van zijn club op RKSV Driel. En dat terwijl hij alleen meedeed in de tweede helft.
Zijn collega Michiel Kramer typeert de aanwinst zo: “Van wat ik kan zien is hij een combinatie van Kazim en mij. Een stevige, sterke en doelgerichte speler.”