Home Nieuws Uitslagen Eredivisie speelronde 23: Feyenoord valt steeds verder weg

Uitslagen Eredivisie speelronde 23: Feyenoord valt steeds verder weg

DELEN
Renato Tapia Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Uitslagen Eredivisie speelronde 23. Wanneer is de gifbeker van Feyenoord leeg? De Rotterdammers leden zondag bij PEC Zwolle alweer de zevende competitienederlaag op een rij, waardoor het record nóg een stuk pijnlijker werd. Kan Giovanni van Bronckhorst het tij nog wel keren?

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1

Een niet eens op volle oorlogssterkte spelend PEC Zwolle had in Overijssel geen kind aan de zwalkende Rotterdammers, die nog van geluk mochten spreken dat het uiteindelijk ‘maar’ 3-1 werd. Tweemaal Lars Veldwijk en eenmaal Kingsley Ehizibue waren trefzeker voor de ploeg van trainer Ron Jans. Voor Feyenoord maakte Sven van Beek nog wel gelijk, maar de verdediger ging kort na rust gruwelijk in de fout bij de tweede Zwolse treffer.

Trainer Giovanni van Bronckhorst maakte na de zevende nederlaag op rij een aangeslagen indruk. “Van binnen heb ik veel emoties. Het loopt niet en je bent verantwoordelijk voor het resultaat. Dat is voelbaar. Ik blijf doorgaan en mijn energie stoppen in de dingen waar ik verantwoordelijk voor ben. We hebben deze week hard gewerkt, alleen dat komt er op de zondag niet uit. Dat is al een paar weken achter elkaar. We moeten doorgaan en dat is het enige dat we kunnen doen. Je krijgt mentaal gewoon klappen te verduren. Niet alleen ik, maar ook de spelers en mensen binnen de club.”

Heracles Almelo – AZ 3-6

De leukste wedstrijd van het weekend vond ditmaal plaats in Almelo. Subtoppers Heracles Almelo en AZ troffen elkaar in het Polman Stadion en maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Zo kwam AZ op een 1-4 voorsprong, kwam Heracles nog terug tot 3-4, maar liep AZ vervolgens toch weer uit naar een 3-6 zege. Spektakel. De Alkmaarders klommen dankzij de driepunter tot op één punt van Heracles, maar staan nog wel vierde met een punt minder dan de Heraclieden.

Roda JC Kerkrade – FC Twente 0-1

FC Twente is helemaal los na de winterstop. De ploeg van trainer René Hake was in de eerste seizoenshelft nog een serieuze degradatiekandidaat, maar pakten in 2016 al negen punten. De laatste drie duels werden allemaal gewonnen, waaronder dus ook zaterdag tegen Roda JC Kerkrade. De winnende goal kwam op naam van Chinedu Edu. Twente is nu dertiende en kan weer omhoog kijken.

Uitslagen Eredivisie speelronde 23

SC Cambuur – FC Utrecht 0-1
Heracles Almelo – AZ 3-6
Willem II – De Graafschap 0-0
Roda JC Kerkrade – FC Twente 0-1
Vitesse – sc Heerenveen 3-0
FC Groningen – Ajax 1-2
PEC Zwolle – Feyenoord 3-1
Excelsior – ADO Den Haag 2-4
NEC – PSV 0-3