Home Nieuws Transfers Eredivisie: vertrek Jeffrey Bruma en Vincent Janssen?

Transfers Eredivisie: vertrek Jeffrey Bruma en Vincent Janssen?

DELEN
Eredivisie transfers Getty

Eredivisie nieuws. Het is nog maar de vraag of Jeffrey Bruma ook komend seizoen onder contract staat bij landskampioen PSV. De Oranje-international sprak al met Internazionale, maar staat nu ook in de belangstelling van Vfl Wolfsburg.

De Duitse club wil naar verluidt ver gaan om de verdediger terug naar de Bundesliga te halen en de vraagprijs van 15 miljoen euro is dan ook geen probleem. Dit is voor Internazionale wel het geval, zij moeten namelijk eerst spelers verkopen terwijl Wolfsburg direct zaken kan doen.

Bundesliga niet onbekend voor Jeffrey Bruma

De 24-jarige Bruma, die er twee uitstekende seizoenen op heeft zitten in Eindhoven, moet in Wolfsburg de opvolger worden van de naar Schalke 04-vertrokken Naldo. De Bundesliga is geen onbekend terrein voor de speler die zijn opleiding genoot bij Feyenoord. Tijdens de jaargangen 2011/2012 en 2012/2013 droeg Bruma namelijk al het shirt van Hamburger SV. Daarnaast speelde ‘Brumatio’ ook officiële wedstrijden voor Chelsea en Leicester City.

Transfer Vincent Janssen naar buitenland

De kans lijkt steeds kleiner dat Vincent Janssen ook na de zomer actief is op de Nederlandse velden. Janssen maakte indruk in de laatste interlandperiode en heeft de clubs voor het uitkiezen. Onder meer Atletico Madrid is gecharmeerd van de aanvaller, die vorig seizoen nog uitkwam voor Almere City FC.

“Ik heb het met bondscoach Danny Blind over een transfer gehad, omdat ik er advies over wilde inwinnen. Het was een goed gesprek. Hij adviseerde me een tussenstap in Nederland, maar inmiddels kun je zeggen dat de Nederlandse top om financiële redenen is uitgesloten. Nee, dat is de transfersom, niet mijn salaris”, aldus Janssen, die 15 miljoen euro op moet brengen voor AZ Alkmaar.

“Als de top in Nederland wel bereid is die te betalen, dan sta ik zeker open voor een gesprek. Maar of het nu het binnen- of het buitenland wordt: AZ weet dat ik die stap wil maken. En ik weet dat er clubs geïnteresseerd zijn. Welke clubs zich officieel hebben gemeld? Dat moet je aan AZ vragen, maar het zijn er een aantal.”

Henk Fraser in beeld als nieuwe trainer Vitesse

Henk Fraser lijkt een van de kandidaten om de nieuwe hoofdtrainer te worden van Vitesse. De club uit Arnhem, die aan het eind van het seizoen besloot om niet verder te gaan met Rob Maas, heeft zich in Den Haag gemeld voor een verkennend gesprek.

“Ze vroegen of ze met Henk een kopje koffie mochten drinken. Dat staat vrij”, aldus interim-directeur Mattijs Manders van ADO Den Haag tegenover het Algemeen Dagblad. Naast Fraser zou ook Alfred Schreuder, momenteel assistent-trainer bij het Duitse Hoffenheim, in beeld bij Vitesse.

De 49-jarige Fraser staat nog tot de zomer van 2017 onder contract bij ADO Den Haag. De voormalig speler van Feyenoord, die ook zes keer uitkwam voor het Nederlands Elftal, was eerder werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en PSV. Daarnaast was hij ook assistent-trainer bij Jong Oranje.