Home Nieuws Eredivisie stand winterstop

Eredivisie stand winterstop

DELEN

Bij het bekijken van de Eredivisie stand valt de koppositie van AZ Alkmaar het meeste op. De ploeg van Gertjan Verbeek won zeven van de eerste acht wedstrijden en is daarmee de trotse nummer één. Roda JC is de grootste tegenvaller tot nu toe met een magere dertiende plek.

AZ is op dit moment de aanvoerder van de Eredivisie stand en dat is een prestatie op zich. Na de val van hoofdsponsor DSB Bank leek niemand meer te geloven in de kansen van de Alkmaarders. De kampioen van 2009 manifesteert zich echter weer aan de kop van de ranglijst, met aantrekkelijk en energiek voetbal.

Volgens aanvoerder Niklas Moisander is dat een onverwachte prestatie. ‘Gezien ons programma had waarschijnlijk niemand na acht wedstrijden gerekend op de eerste plaats’, aldus de Fin. ‘Ik wist dat we nog steeds kwaliteit hadden. Je zag het op trainingen en in de serieuze oefenwedstrijden. Er zit veel voetbal en stabiliteit in deze groep; alles is voor iedereen heel duidelijk. Petje af voor de clubleiding en de scouting. Er is opnieuw slim ingekocht.’

Daar waar AZ zo hoog staat in de Eredivisie stand, valt Roda JC tegen. De club uit Kerkrade kwalificeerde zich twee jaar achter elkaar voor de play-offs voor Europees voetbal, maar is nu terug te vinden op een teleurstellende dertiende plek. Na een goede seizoensstart met een thuiswinst tegen FC Groningen, vielen de resultaten vervolgens tegen. Afgelopen weekend werd er echter gewonnen van NAC Breda en kan de ploeg van Harm van Veldhoven weer naar boven kijken.

Overige positieve noteringen in de Eredivisie stand zijn de zesde- en zevende plaats van Vitesse en RKC Waalwijk. Tegenvallende noteringen in de Eredivisie stand zijn de twaalfde plaats voor SC Heerenveen en de vijftiende plaats voor NEC.

 

DELEN
Volgend artikelAZ Alkmaar koploper