Home Nieuws Eredivisie – De Graafschap, KNVB en FC Twente moet wachten

Eredivisie – De Graafschap, KNVB en FC Twente moet wachten

DELEN
Eredivisie – De Graafschap, KNVB en FC Twente moet wachten Getty

Eredivisie nieuws – voetbal. Nog altijd is niet duidelijk of FC Twente volgend seizoen Eredivisie of Jupiler League speelt. Ook De Graafschap verkeert daardoor in onzekerheid. Bij Feyenoord is er ook heibel.

Kort geding FC Twente – KNVB

Een kort geding afgelopen vrijdag tussen de KNVB en FC Twente leverde niet direct een uitspraak op. Die is op uiterlijk 10 juni. Daardoor moet FC Twente nog gespannen afwachten waar het volgend seizoen speelt. Maar ook voor de KNVB heeft het gevolgen. De voetbalbond moet nu wachten met het maken van de competitieplanning voor zowel de Eredivisie als de Jupiler League.

Ook De Graafschap is afhankelijk van de uitspraak. Want als FC Twente wordt teruggezet naar de Jupiler League, blijven de Superboeren in de Eredivisie. Voorzitter Martin Mos wil dat zijn club zich in elk geval voorbereidt op spelen in de Jupiler League. “We moeten verder. Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten er niet te lang bij stilstaan. We hebben terecht verloren van Go Ahead Eagles en we zijn gedegradeerd. Hopelijk gaat het meevallen, maar laten we ons maar richten op de Eerste Divisie. We willen Eredivisiewaardig voetbal spelen. Dat kan ook bij de eerste drie in de Eerste divisie.”

Feyenoord twist over Martin van Geel

In De Kuip is er juist intern sprake van strubbelingen, naar verluidt. Twee leden van de Raad van Commissarissen van Feyenoord willen volgens het AD dat technisch directeur Martin van Geel vertrekt. President-commissaris Gerard Hoetner wil juist dat Van Geel blijft, maar daar ziet een deel van investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord niks in. Die groep heeft 49% van de aandelen van Feyenoord in handen.

Intussen gaat het werk van Martin van Geel gewoon door. Eljero Elia mag binnenkort op audiëntie bij de technisch directeur, die vorige week nog Dirk Kuyt een jaar langer voor Feyenoord behield. Elia: “Ik heb een contract dat nog een jaar doorloopt, maar iedereen weet dat de toekomst in de voetballerij nooit zeker is. Het zou mooi zijn als dit team zoveel mogelijk bij elkaar blijft.” Tonny Vilhena lijkt daar niet bij te zitten, want uit de vele geïnteresseerde clubs lijkt Internazionale de middenvelder te gaan binnen hengelen. Vilhena is niet tevreden bij Feyenoord.

PSV praat met Andrés Guardado

Alle koppies bij PSV staan wel dezelfde kant op. Nadat eerder technisch directeur Marcel Brands zijn toekomst langer aan de club verbond, volgde ook algemeen directeur Toon Gerbrands. Hij brak zijn contract open van 2018 naar 2022. “Ik werk bij PSV in een omgeving, waar een prestatiecultuur en een topsportklimaat heerst. Er wordt elke dag gewerkt om deze noodzakelijk basis voor topsport te verstevigen.”

Zijn technisch directeur Marcel Brands hoeft deze zomer waarschijnlijk weinig te doen aan de spelersselectie. Alleen moet hij nog wel Andrés Guardado tevreden houden. De Mexicaan wil namelijk naar de Olympische Spelen met zijn land, PSV heeft dat liever niet. “Ik begrijp hun standpunt, maar hopelijk bereiken we toch overeenstemming.”

Op 3 juni speelt Guardado met Mexico ook al op de Copa América. PSV zal misschien luisteren naar Guardado, omdat de middenvelder belangstelling geniet van het Amerikaanse Atlanta United FC. En die club, in de steeds beter wordende Major League Soccer, ligt een stuk dichter bij Guardado’s thuisland.