Home De kampioenschappen Eredivisie

De kampioenschappen Eredivisie

Ajax is de eerste club die de eredivisie ooit won. Ze behaalde het aller eerste kampioenschap van de eredivisie in het seizoen 1956/1957. Het laatste kampioenschap van Ajax werd seizoen 2013/2014 binnen gehaald. Bij het dertigste kampioenschap leverde dit de derde ster op het wedstrijd shirt op. Bij elke tien kampioenschappen komt er een ster op het shirt net boven het logo. Ajax is op het moment de recordhouder in de Eredivisie met de meeste kampioensschalen, drieendertig.

PSV staat op de tweede plaats. De Eindhovense club behaalde in het hele bestaan 23 kampioenschappen.

Feyenoord mag ‘maar’ één ster op het shirt zetten. De Rotterdammers werden in het totaal 15 keer kampioen, de laatse keer was in het seizoen 2016/2017, 18 jaar na het vorige kampioenschap. De laatste paar seizoenen is de club met het geweldige stadion zich terug aan het vechten. Op dit moment gaat het met Feyenoord veel beter en wordt er weer wat vaker gejuicht in de Kuip zeker in aanloop naar het kampioenschap.

AZ, de club van trainer Gert-Jan Verbeek werd twee keer kampioen van Nederland. Het laatste kampioenschap van AZ was in het seizoen 2008/2009. De enige andere keer dat de club uit Alkmaar de beste was was in het jaar 1981 ze scoorde in dat jaar meer dan 100 doelpunten.

In de historie van Sparta werden zij zes maal kampioen. Deze club is nu niet meer te vinden in de eredivisie. De mooie club die zijn thuiswedstrijden speelt op “Het Kasteel” staat vierde in de Jupiler league (2e divisie).

Het voor vele onbekende HVV kende tussen 1891 en 1914 een gouden tijd, waarin HVV tien keer het Nederlands landskampioenschap behaalde en 1 maal de beker won. Daarmee is het nog altijd na Ajax, PSV en Feyenoord de ploeg met de meeste landstitels. Vanwege de tien landstitels speelt de club met een kampioensster op het tenue van het eerste elftal.

HVV is een voetbalclub uit Den Haag. HVV is onderdeel van de Koninklijke HCVV. Al in 1883 werd de club opgericht, daarmee is het één van de oudste nog bestaande voetbalclubs in Nederland. De clubkleuren zijn geel en zwart. Het eerste elftal komt uit in de eerste klasse zondag.