Home Nieuws Davinson Sanchez naar Ajax – De Graafschap hoopt op Eredivisie

Davinson Sanchez naar Ajax – De Graafschap hoopt op Eredivisie

DELEN
Davinson Sanchez naar Ajax - De Graafschap hoopt op Eredivisie Getty

Nieuws Eredivisie. Na aanvaller Mateo Cassierra lijkt Ajax zich opnieuw te versterken met een Colombiaanse speler. De nummer twee van vorig seizoen is namelijk in verregaande onderhandeling met verdediger Davinson Sanchez van Atletico Nacional.

Ajax haalt groot talent

John Rojas, groot kenner van het Colombiaanse voetbal, denkt dat Ajax erg goede zaken doet met het aantrekken van Sanchez. ‘’Hij wordt beschouwd als een jongeling met enorm veel talent die op dit moment nog middenin zijn ontwikkeling zit’’, aldus Rojas. Het is natuurlijk lastig om zijn potentie precies in te schatten, echter is hij iemand die de mogelijkheden heeft om een wereldtopper te worden.’’

In zijn thuisland wordt de pas 20-jarige speler van Atletico Nacional nu al vergeleken met Javier Mascherano van FC Barcelona. ‘’Misschien spreken we op dit moment wel over de ‘nieuwe Mascherano’. Sánchez vergelijken met een andere speler is erg lastig, zelf zegt hij altijd op te kijken tegen Sergio Ramos’’.

De Graafschap blijft hopen op Eredivisie

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat FC Twente ook komend jaar actief is in de Nederlandse Eredivisie. Hierdoor is De Graafschap, dat in de play-offs verloor van Go Ahead Eagles, de grote verliezer van deze soap en degraderen zij alsnog naar de Jupiler League.

‘De Superboeren’ lijken zich echter niet meteen neer te leggen bij deze beslissing en maken vandaag bekend of en welke stappen zij gaan ondernemen. Mogelijk gaan zij dus in beroep om via deze weg toch nog een plaats in de Eredivisie af te dwingen.

‘’Als wij niet mogen knokken, dan weet ik het niet meer. Ik hoop deze week te promoveren’’, vertelde Martine Zuil, manager commerciële zaken bij De Graafschap. Mocht De Graafschap besluiten niet in beroep te gaan, dan spelen ze volgend seizoen ‘gewoon’ in de Jupiler League.

PSV favoriet Eredivisie 2016/2017

Bookmakers verwachten dat PSV ook in seizoen 2016/2017 de sterkste is in de Nederlandse Eredivisie. De club uit Eindhoven is de favoriet, gevolgd door grote concurrent Ajax.