Home Nieuws Brabantse derby: PSV – NAC

Brabantse derby: PSV – NAC

DELEN
PSV Eindhoven

Zondagmiddag om 14.30 uur staat er een onvervalste Brabantse derby op het programma van de Eredivisie.  PSV ontvangt namelijk laagvlieger NAC in eigen stadion. Op papier moet dit natuurlijk een overwinning voor de Eindhovenaren worden, maar wellicht is NAC  in staat om voor een stunt te zorgen in het Philips Stadion.

PSV is zonder enige twijfel de topfavoriet voor dit duel. Met vijftien punten na zeven wedstrijden staan de Eindhovenaren op een derde plaats in de Eredivisie. NAC staat daarentegen op een teleurstellende vijftiende plaats met vijf punten uit evenveel wedstrijden. Niet alleen dit feit spreekt in het voordeel van de Eindhovenaren, maar ook de thuisbalans van PSV zegt eigenlijk genoeg. De Eindhovenaren wonnen in het Philips Stadion van Roda JC ( 5-0 ), AZ ( 5-1 ) en Feyenoord ( 3-0 ). PSV heeft dus niet de minste tegenstander in eigen huis verslagen. De enige reden waarom PSV niet bovenaan staat is vanwege de slechte resultaten in de uitwedstrijden.

Ook Dick Advocaat beseft dat zondag enkel de overwinning telt tegen NAC. ”We zullen het tegen Napoli zeker zwaar krijgen, dus we kunnen zondag geen 90 minuten top voetbal leveren. Echter hoop ik dat dit voldoende zal zijn voor de overwinning. We mogen namelijk geen punten meer laten liggen in de strijd om de titel. Ook andere ploegen zullen dit niet gaan doen en daarom kunnen wij zeker niet achterblijven.”, aldus de trainer van PSV.

Voor NAC geldt dat elk punt dat gepakt wordt in Eindhoven een bonuspunt is. ”Natuurlijk wordt het niet makkelijk tegen PSV. Ze hebben veel meer kwaliteit in de selectie dan wij. Toch verwacht ik niet dat wij weg worden gespeeld. Ook wij kunnen het PSV ongetwijfeld lastig maken, zeker gezien het feit dat zij een zware Europese wedstrijd achter de rug zullen hebben. Ik denk dat wij met de juiste felheid nog wel voor een verrassing kunnen zorgen.”, aldus John Karelse, trainer van NAC.

In het vorige seizoen bleef de uitslag beperkt in Eindhoven. Destijds won PSV namelijk met 1-0 van NAC.