Home Nieuws 20 miljoen voor transfer Vincent Janssen – Feyenoord start moeizaam

20 miljoen voor transfer Vincent Janssen – Feyenoord start moeizaam

DELEN
20 miljoen voor transfer Vincent Janssen - Feyenoord start moeizaam Getty

Transfers Eredivisie. Zondagavond wisten diverse media het zeker: Vincent Janssen verlaat AZ voor Tottenham Hotspur. De Londense club zou dik 20 miljoen euro neer hebben geteld voor de topscorer van de Eredivisie.

AZ speelde hoog spel bij het kat-en-muisspel omtrent Janssen. Een eerste bod van Tottenham werd achteloos terzijde geschoven. Te laag. En dat terwijl Janssen pas zijn eerste jaar in de Eredivisie heeft afgerond en zich, met zoals dat heet alle respect voor AZ, nog niet bij een topper heeft bewezen. Bovendien: meer dan 20 goals scoren in de Nederlandse competitie, stelt in internationale context helaas niet zoveel meer voor.

Vandaag keuring Vincent Janssen

Toch bleken de Spurs, afgelopen seizoen de vice-kampioen van de Engelse Premier League, bereid om met AZ in gesprek te blijven. Onder meer VI meldt dat Janssen en zijn zaakwaarnemers zondag afreisden naar de club. De medische keuring moet deze maandag plaatsvinden, daarna zullen Janssen en de clubleiding om tafel gaan zitten om te praten over de contractduur. Meest voor de hand liggend is een duur van vijf jaar.

Peter Bosz wil een nationaal en internationaal Ajax

Peter Bosz, de nieuwe trainer van Ajax, smeedt aan twee versies van de Amsterdamse club. Eentje voor nationale wedstrijden en eentje voor Europese duels. In de competitie zal de nummer twee van vorig seizoen aantreden in een 4-3-3 formatie. Maar in de Champions League of Europa League zal Ajax spelen volgens 3-4-3.

Bosz testte de systemen uit tegen FC Liefering uit de Oostenrijkse tweede klasse. Het oefenduel ging met 4-3 verloren. Ajax speelde met zeer veel jeugdspelers, waaronder Matthijs de Ligt, Django Warmerdam en Frenkie de Jong. Daarnaast stond Richairo Zivkovic in de spit. Een erg experimentele opstelling in alle opzichten, dus.

Feyenoord: Gio van Bronckhort is knorrig

Ook Feyenoord heeft een vervelende oefenwedstrijd achter de rug. Tegen Rijnsburgse Boys stond het met 0-1 achter en begon pas vanaf minuut 57 met het ombuigen daarvan naar 5-1 winst. “Ik was niet blij met de houding waarmee bepaalde spelers in het veld stonden en dat heb ik in de rust ook verteld”, zegt Gio.
Na rust kwam er een totaal ander elftal in het veld. De vijf Feyenoord-treffers kwamen van Tonny Vilhena (twee), Eljero Elia, Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra.